• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

De slimste hondenrassen - Top 5

De slimste hondenrassen(top 5)

Denk je dat een hond niet slim is? Wanneer je een van de volgende rassen bezit zit je er waarschijnlijk volledig naast! Aan 125 veterinaire professionals is gevraagd welke hondenrassen volgens hen de slimste zijn, de volgende rassen vormen de top 5. Mensen die een van de volgende rassen bezitten kunnen dit waarschijnlijk bevestigen. Je Border Collie is je vast wel eens te slim af geweest toch?


Nr. 5: Golden RetrieverGolden Retriever 5

Zacht karakter

Een echte allemans vriend, maar deze lieve hond heeft een groot brein.
Oorspronkelijk zijn Golden Retrievers gefokt om te jagen maar de huidige Golden Retrievers zijn toegewijde familiehonden die veel training nodig hebben om te kunnen fungeren als jachthond.
Net als de andere ‘slimme honden’ in deze lijst is het een ras welke uitermate geschikt is voor zowel fysieke als mentale activiteiten.
Zoek je een actieve hond voor activiteiten als ‘Dock Diving’ of ‘flyball’, dan is de Golden Retriever een uitstekende keuze. Zorg voor voldoende beweging en uitdaging voor je hond en hij zal de rest doen.

Nr. 4: Australian Shepherdaustralian shepherd 4

Braniac

De Australian Shepherd is een toegewijde hond.
De Australian Shepherd zoekt graag aandacht door op je been te leunen, aan je voet te liggen of op schoot te kruipen (houdt er rekening mee dat hij tot wel 35kg kan wegen).
De Australian Shepherd is echter niet alleen een schoothondje, het is een absoluut meesterbrein welke excelleert wanneer je hem uitdaagt.
Zet je Australian Shepherd op scherp door hem te trainen op gehoorzaamheid, behendigheid of andere actieve sporten.

Nr. 3: PoedelPoedel 3

Geen vooroordelen

Beoordeel de poedel niet aan de hand van zijn mooie vacht of lieve gezicht.
Deze hond heeft beauty en brains, in combinatie met een goed gevoel voor humor.
Poedels zijn absoluut niet preuts; Ze zijn actieve honden die leergierig zijn en goed luisteren naar hun baas.
Poedels zijn een fantastische keuzes voor behendigheids- en gehoorzaamheidswedstrijden. Houdt er wel rekening mee dat een poedel relatief veel verzorging nodig heeft om zijn vacht in optimale conditie te houden.

Nr. 2: Duitse HerderhondDuitse Herder 2

Onverschrokken

De Duitse Herder is een hond die zich eenvoudig aanpast.
Het is ook een natuurlijke beschermer die geen angst kent, hierdoor is hij uitstekend geschikt voor militair en politiewerk.
Ook al ben je geen politieman of militair deze hond is nog steeds een loyale metgezel die barst van de energie.
Hij houdt van tijd doorbrengen met zijn ‘roedel’, vooral als die tijd wordt besteed aan het spelen, rennen, wandelen, werken of iets anders waarbij veel energie wordt gevraagd.

Nr. 1: Border CollieBorder Collie 1

Harde werker

De Border Collie staat bekend als een intense, hardwerkende, zeer energieke hond die wereldberoemd is omdat deze zijn wil kan opleggen aan een kudde schapen.
In feite is hij zo goed, dat hij ook jou kan beïnvloeden.
Hij heeft een verbazingwekkende focus maar als je hem niet aan het werk zet kan die focus een probleem worden.