• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Is Virkon™S effectief als desinfectiemiddel tegen het Coronavirus?

Is Virkon™S effectief als desinfectiemiddel tegen het Coronavirus?


De humane sector is een van de vele sectoren waarin Virkon™S kan worden toegepast. Door zijn bewezen effectiviteit tegen vrijwel alle pathogenen micro-organismen, wordt Virkon™S dan ook in veel Nederlandse én Belgische laboratoria/ziekenhuizen gezien als belangrijkste ontsmettingsmiddel. Vele effectiviteitsstudies bevestigen de werkzaamheid van Virkon™S, waaronder tegen verschillende coronavirusstammen.


Coronavirussen (CoV) zijn een onderfamilie van virussen waar het MERS-CoV en het SARS-CoV onder vallen. Door de effectiviteit tegen coronavirussen werd Virkon™S daarom ook op grote schaal ingezet tijdens de SARS- en MERS uitbraken van 2015 in Saoedi-Arabië en Zuid-Korea én tijdens de Olympische spelen in Zuid-Korea waar het Norovirus op dat moment heerste.

In een onafhankelijke test heeft Virkon™S de inactivatie van een MERS-virusstam weten te bereiken in een 1% oplossing bij een contacttijd van 10 minuten.


Coronavirussen (CoV’s) komen zowel bij mensen als bij dieren voor en doorgaans infecteren ze slechts één specifieke gastheersoort of een nauwverwante groep. Het nieuwe coronavirus (2019-nCoV) dat uitbrak in december 2019 in de regio Wuhan in China vormt echter een uitzondering op deze regel. Besmettingen bij de mens wordt in verband gebracht met een vismarkt in Wuhan, waar ook levende dieren, illegaal worden verhandeld. Het 2019-nCoV is dan ook hoogstwaarschijnlijk overgedragen van dier op mens.


Virkon™S is bewezen effectief tegen een groot aantal virussen afkomstig uit de familie Coronaviridae (tabel 2). Door de bewezen effectiviteit van Virkon™S tegen een breed aantal coronavirusstammen, is het zeer waarschijnlijk dat ontsmetting met Virkon™S ook effectief is tegen het nieuwe coronavirus (2019-nCov).

Lees hier het volledige artikel

Virkon - Coronavirus - ontsmetten