• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Slaaphouding hond

Net als mensen hebben honden ook slaap nodig, bovendien hebbenhonden vaak persoonlijke voorkeuren als het gaat om hun slaaphouding.
Veel mensen gaan ervan uit dat hun hond enkel kiest voor de meest comfortabele positie om een ​​goede nachtrust te krijgen, maar de slaaphouding van uw hond kan veel informatie onthullen.
Honden kunnen slapen in veel verschillende posities, vaak afhankelijk van hun stemming.


Hier leest u wat elke 'slaaphouding', zegt over uw hond:
 
De 'notendop’ of de ‘vos’ 
de notendop of de vos
 
Dit is een zeer populaire slaappositie voor honden en tevens ook de meest defensieve. De poten worden comfortabel weggestopt onder het lichaam, hun hoofd helemaal weggedoken in hun lichaam en hun staart rond het gezicht. In deze positie behoud uw hond haar lichaamswarmte en beschermt haar ledematen, gezicht, keel, en alle vitale organen. Honden die slapen in deze positie zijn zacht, makkelijk in omgang en hebben een lief karakter.
 
Slapen op de zij
Liggend op de zij
Een nog meer rustgevende positie is op de zijkant. Als uw hond dit doet, betekent dit dat hij zich zeer comfortabel voelt in zijn omgeving, zonder angst voor bedreigingen. Een hond op zijn zij is vrijwel altijd een gelukkige hond.
 
Superman positie
de superdog
Een van de leukste slaaphoudingen om te zien, is wanneer honden plat op hun buik liggen, met hun voor en achterpoten gestrekt. We noemen dit de 'super-dog' positie. Uw hond ligt iets comfortabeler maar is nog steeds klaar om te reageren op elk moment. Honden die slapen in deze positie hebben vaak veel energie en zijn erg gemotiveerd.
 
De 'uitgerekte pootjes’
De uitgerekte pootjes
Hoewel deze houding er een beetje vreemd uitziet is het niets om bezorgd over te zijn - dit betekent dat ze heel zelfverzekerd zijn en zich veilig voelen in hun woonomgeving. Dit is logisch omdat slapen op de rug de meest kwetsbare positie is voor een hond. Een hond of wolf in het wild zal nooit op zijn rug slapen omdat dit een boodschap van kwetsbaarheid is. Honden in deze slaaphouding zijn meestal zeer relaxt en onafhankelijk.
 
Pootjes in de lucht alsof het hem/haar niets kan schelen
Pootjes in de lucht alsof het hem niets kan schelen
Een hond die op zijn rug met hun benen in de lucht is een gelukkig hond! Dit is een teken van ultieme ontspanning en comfort. Ze hebben geen zorgen en vertrouwen zichzelf en hun omgeving.
 
Side to Side
Side to Side
Wanneer een hond dicht bij een andere hond of mens gaat slapen, creëren deze een echte band met elkaar. Hieruit blijkt een groot vertrouwen en loyaliteit aan elkaar.
 
Liggend op de buik
Liggend op de buik
Honden die slapen in deze positie zijn niet helemaal ontspannen, omdat de spieren nog aangespannen zijn waardoor ze niet in de REM slaap komen.
Het is niet alleen een comfortabele positie maar het stelt uw hond in staat om klaar te zijn voor actie en plezier op elk moment.
Honden die slapen in deze houding zijn meestal zeer zacht, maar een beetje bang en/of verlegen.