• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Spijsvertering

Het spijsverteringsstelsel van een hond is anders dan dat van een mens, omdat dit anders werkt eten honden anders dan mensen. Dit is belangrijk om te weten en te begrijpen, zodat u uw hond de juiste voeding kunt geven en snel in de gaten heeft wanneer er iets mis is met uw hond.

De bek

Bij mensen spelen de mond, tanden en speeksel een belangrijke rol bij de vertering van voedsel. Bij honden is dit anders, de bek van de hond is ervoor om te bijten en kauwen op grote stukken en om snel te eten. Honden hebben scharnierende kaken en grote tanden, bedoeld om grote stukken vlees, bot en vetproducten te verwerken.

Slokdarm naar de maagspijsvertering Hond

Aangezien de bek niet echt een deel van de spijsvertering is bij een hond, is de maag des te belangrijker om voedsel van een hond te kunnen verteren. Het eten passeert de slokdarm op weg naar de maag.

Zodra voedsel de hondenmaag bereikt wordt dit verwerkt door een hoog chloorwaterstofzuur. Dit is belangrijk omdat dit helpt bij de verwerking van grote stukken eiwit en botten die honden inslikken. Honden hebben ook een natuurlijke instinct dat hen in staat stelt om te braken na het eten van voedsel dat niet goed is verwerkt en vervolgens opnieuw te slikken.

Maag naar de dunne darm

Nadat de maaltijd in de maag deels is afgebroken met behulp van zoutzuur gaat dit door de dunne darm in de vorm van een vloeistof. Dit is waar het grootste deel van de spijsvertering plaatsvindt en waar het voedsel wordt gevormd tot voedingsstoffen welke de hond nodig heeft.

Dunne darm dikke darm

Via de dunne darm gaat het onverwerkte voedsel naar de dikke darm. De dikke darm is de laatste halte voordat de afvalstoffen het rectum verlaten in de vorm van ontlasting.

Aanvullende informatie

De hond heeft eigenlijk het kortste spijsverteringsstelsel van zoogdieren, de spijsvertering van een hond duurt gemiddeld ongeveer 8-9 uur. Uiteraard duurt de spijsvertering bij puppies vele malen korter aangezien zij nog niet het spijsverteringsstelsel van een volwassen hond hebben.

Het spijsverteringsstelsel van de honden is belangrijk en kan een goede indicator zijn als er iets niet goed is of als een hond ziek is. Probeer ervoor te zorgen dat je de eetgewoonten en frequentie van ontlasting van je hond leert kennen. Als uw hond zich anders gedraagt, niet meer eet of poept als gebruikelijk, dan is er waarschijnlijk iets aan de hand en kunt u beter even naar de dierenarts gaan.

Hoewel de meeste honden net als mensen last hebben van winderigheid, is een bijzonder onaangename geur meestal een indicatie van een slechte voeding. Dit kan leiden tot andere problemen, dus probeer ervoor te zorgen dat uw hond de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Zoolac probiotica stabiliseert de spijsvertering en balanceert de darmflora.