• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hygiëne bij gezelschapsdieren (14)

Merken
Hygiëne is de belangrijkste stap voor optimale diergezondheid. Voorkomen is beter dan genezen. Preventief reinigen en ontsmetten voorkomt ziekte-uitbraken.
Virkon™S 1Kg
€33,95
Virkon™S 50 gram sachet
€4,50
Virkon S 5 Kg
€113,95
Rely+On™ Virkon™ 5kg
€154,88 €105,00
Rely+On™ Virkon™ 500 gram
€35,09 €25,00
Rely+On™ Virkon™ 50 gram sachet
€4,75 €4,26
VIRKOSAN 200 ML - Hygiënische handgel met 80% Ethanol en Aloë Vera
€5,95 €3,95
Purell No touch dispenser 700ml - set
€59,95
PURELL® Advanced Hygiënische Handrub (LTX-7™/700 ml)
€20,95
Rely+ On™ Perasafe desinfectiemiddel 81 gram
€23,50 €20,50
Virkon™ Oplossing Teststrips - 60 st
€40,00
Dosatron D3WL2VF
€930,00
Toon 1 - 14 van 14

Hygiëne bij gezelschapsdieren

Een goede hygiëne is essentieel voor de gezondheid van uw gezelschapsdier. Virkon™S is uitgebreid getest en biedt een breed spectrum werkzaamheid waardoor het kan helpen om insleep van ziekteverwekkende organismen te voorkomen en te bestrijden. Het gebruik van dit effectieve desinfectiemiddel in combinatie met het juiste protocol of plan van aanpak biedt de beste bescherming tegen de belangrijkste ziekteverwekkers.

Bescherm uw huisdier met Virkon™S

Virkon™S desinfectiemiddel zorgde in 1986 voor een doorbraak op het gebied van oxidatieve desinfectie. Het is effectief tegen meer dan 500 ziekteverwekkende virussen, bacteriën en schimmels en staat bekend om de combinatie van effectiviteit, biosecurity, eenvoud en veiligheid voor de gebruiker, dieren en het milieu. Geen wonder dat Virkon™S wereldwijd wordt gebruikt door particulieren, organisaties en overheden.

Of het nu gaat om uw hond, kat, konijn of andere gezelschapsdieren, Virkon™S desinfectiemiddel is geschikt voor alle sectoren, waaronder dierenartsenpraktijken, hondenpensions, kattenopvangcentra, kennels en dierenopvangcentra. Ook in de glastuinbouw, ziekenhuizen en laboratoria is Virkon™S een veelgebruikt desinfectiemiddel. Het is een wateroplosbaar poeder dat gemakkelijk te gebruiken is en zorgt voor een optimale hygiëne. Bescherm uw huisdier met Virkon™S desinfectiemiddel en voorkom ziekte-uitbraken.

Waarvoor gebruik je Virkon™S?

Hieronder vind je een opsomming van enkele dierverblijven die je kunt desinfecteren met Virkon™S:

  • Pluimvee verblijven: Pluimvee, zoals kippen en eenden, kunnen ziektes verspreiden in hun leefomgeving. Het is daarom belangrijk om hun verblijven regelmatig grondig schoon te maken en te desinfecteren. Virkon™S kan hierbij helpen met bewezen effectiviteit tegen ziekteverwekkers die bij pluimvee voorkomen.
  • Hondenpensions: Hondenpensions bieden onderdak aan verschillende honden en het is belangrijk om hun verblijven goed schoon te houden om de verspreiding van ziektes te voorkomen. Virkon™S kan helpen om hondenpensions effectief te ontsmetten en ziekteverwekkers te bestrijden.
  • Kattenverblijven (cattery's): Ook katten kunnen verschillende ziektes verspreiden in hun leefomgeving. Om de verspreiding van ziektes te voorkomen, is het van belang om kattenverblijven regelmatig te desinfecteren. Virkon™S kan hierbij helpen door effectief te zijn tegen verschillende ziekteverwekkers.
  • Dierenopvangcentra: Dierenopvangcentra hebben dagelijks te maken met verschillende soorten dieren en hun mogelijke ziektes. Om de verspreiding van ziektes tussen dieren te voorkomen, is het belangrijk om het opvangcentrum regelmatig te desinfecteren. Virkon™S is effectief tegen verschillende ziekteverwekkers en kan helpen om het opvangcentrum schoon en veilig te houden voor dieren en hun verzorgers.
  • Duiven hokken: Duiven houden kan een geweldige hobby zijn, maar het vereist ook zorgvuldige hygiëne om de vogels gezond te houden. Een van de belangrijkste aspecten van duiven houden is het schoon en gedesinfecteerd houden van hun verblijf met Virkon™S.
  • Koi (en andere vissen) vijvers: Koi is een graag geziene vis in tuinvijvers en daarom zeer populair onder de Nederlandse vijverliefhebbers. Het houden van koi karpers is echter niet altijd even gemakkelijk. De koi is namelijk een kwetsbare vis en daardoor zeer gevoelig voor stress en ziektes. Ziektes kunnen veroorzaakt worden door een aantal besmettingsbronnen als virussen en bacteriën. Virkon™S kan in het vijverwater worden toegepast voor een zuivering van het water. Het doodt pathogene bacteriën en schimmels, verlaagt het kiemgetal en bestrijdt virussen welke aanwezig zijn in het water. Onderzoek heeft aangetoond dat Virkon™S veilig en effectief gebruikt kan worden bij een dosering van 2 gram per 1000 liter water. Deze dosering (2ppm) verminderd en bewaakt de pathogene druk in het water.

Aan de slag met Virkon™S

Wanneer je aan de slag gaat met Virkon™S om jouw dierverblijven te desinfecteren, is het belangrijk om beschermende wegwerp kleding te dragen om verspreiding te voorkomen. Dit kan bestaan uit een overall, handschoenen en een mondmasker. Ook is het aan te raden om van tevoren te testen op diverse ziekten en deze nadien te monitoren en meten. Zo voorkom je verdere verspreiding van ziekteverwekkers en zorg je voor een veilige omgeving voor jouw dieren.

Lees meer