• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Insecten en parasieten

Insecten en parasieten

Insecten en parasieten

Pups, kittens en oudere dieren lopen een groter infectierisico voor wat betreft wormen dan gezonde volwassen dieren.

Omgeving

Honden die buiten leven of samenleven met andere honden of katten, zwerfdieren en jachthonden lopen een groter risico op een parasitaire infectie en vereisen daarom speciale aandacht. Katten in een cattery, zwerfdieren, wilde katten en katten die leven met andere katten of honden lopen een verhoogd risico op een parasitaire infectie en vereisen daarom extra aandacht bij het maken van de juiste keuze.

Voeding

Honden en katten die in aanraking kunnen komen met knaagdieren (ongedierte), slakken, rauwe vis en rauw vlees, waaronder ook ingewanden, de placenta en geaborteerde vruchten, lopen risico op specifieke parasieten.

Geografische locatie en reizen

Honden en katten die leven in of reizen naar bepaalde gebieden (bv. voor vakantie of nieuwe eigenaar, pension, show of onderzoek) lopen risico op parasitaire infecties die in het betreffende gebied voorkomen. Deze parasieten kunnen vervolgens worden geïntroduceerd na terugkeer. De dierenarts kan de diagnose missen door de aanwezigheid van een onbekende parasiet. 

Vlooien

Ook vlooien bij honden of katten vertonen een grote variatie en worden sterk beïnvloed door het poetsgedrag van het dier. De frequentie en duur van blootstelling, de aanwezigheid van secundaire infecties of andere bijkomende huidaandoeningen en de mate van overgevoeligheid zijn belangrijke factoren. Allergische dieren kunnen een afweerreactie ontwikkelen tegen vlooienspeeksel en vlooienallergie dermatitis (VAD) ontwikkelen. Allergische dieren kunnen pruritus, alopecia, afgebroken haren, papels en erythemateuze maculae met korsten vertonen. Het karakteristieke beeld bestaat uit een vochtige dermatitis in het dorsolumbale en staartgebied. De laesies kunnen zich uitbreiden tot de dijen en het abdomen van het dier. 

Lees meer