Klantenservice
Biosecurity BV (KvK-nr. 17184709)Contact Zoolac.nl
Kuiper 14
5711 LV Someren
Nederland
BTW nr: NL 8151.72.655.B01
✉  [email protected]
✆Tel.  0031-(0)6 13651010 (Rens van Nieuwenhoven)
1 Zoolac Propaste en Zoolac Multipaste
1.1 Wat is het verschil tussen Zoolac Propaste en Zoolac Multipaste?
Zoolac Multipaste is in feite Zoolac Propaste met een toevoeging.Informatiebrochure over de samenstelling en eigenschappen van Zoolac Propaste én Zoolac Multipaste
Zoolac Multipaste bevat namelijk ook Gistcelwandfragmenten en Zeoliet (kleimineraal).
 
Zoolac Multipaste wordt geadviseerd bij dunne of waterige ontlasting om nog sneller resultaat te krijgen, daarnaast wordt het geadviseerd wanneer er toxinen aanwezig zijn in de darmflora.
 
Voor het balanceren van de darmflora in het geval van dysbacteriose of bij preventief gebruik adviseren wij Zoolac Propaste.
 
1.2 Bij welke diergroepen kan ik Zoolac gebruiken?
Zoolac Propaste én Zoolac Multipaste kunnen gebruikt worden bij alle diergroepen.
Denk hierbij aan honden, katten, konijnen, paarden, vogels etc.
1.3 Wat is de dosering van Zoolac en hoe vaak moet ik het geven?
Dosering is 2-3x daags (meestal elke 6-8 uur).
   0-10 kg
1 ml
 10-25 kg
2 ml
 25-50 kg
3 ml
   50+ kg
5 ml
Bij vogels dosering ter grote van de snavel.
Wanneer een paard diarree heeft kan Zoolac curatief worden ingezet, hierbij is de dosering 2-3x daags 20 ML.
Bij een veulen met diarree is dit 15 ml de eerste keer en vervolgens 2-3x daags 10 ML.
 
Zoolac is volledige natuurlijk en kan niet worden 'overgedoseerd', bijna alle dieren vinden het heerlijk.
1.4 Hoe snel werkt Zoolac?
In het geval van acute diarree wordt geadviseerd om te starten met een dubbele dosering en daarna volgens tabel. In 9 van de 10 gevallen zal de ontlasting binnen 24-48 uur weer normaal zijn.
2 Virkon™S
2.1 Voor hoelang kan een Virkon S-oplossing worden gebruikt?

Een 1% Virkon oplossing is stabiel voor 1 tot 2 weken. Echter raden wij aan om telkens een hoeveelheid aan te maken die u op dat moment nodig heeft, om te voorkomen dat de oplossing vervuild kan raken. Virkon®S heeft een kleurindicator(roze), wanneer de oplossing vervuild raakt dan verliest deze zijn roze kleur. Hou hier rekening mee wanneer u oplossing in contact komt met organische vervuiling. Om te voorkomen dat Virkon®S zijn werkzaamheid verliest dient u de oplossing tijdig te vervangen indien de kleur afneemt. (Bij vraag 11 vindt u volledige uitleg over deze kleurindicator)

2.2 Waarom is Virkon S alleen verkrijgbaar als poeder?

Virkon™S is enkel verkrijgbaar als poeder omdat een Virkon™S oplossing maar voor 1 tot 2 weken stabiel is. Omdat Virkon™S een poeder is, is het makkelijk in opslag en transport (géén ADR). Er is geen speciale opslag of vervoer nodig, daarnaast neemt het heel weinig plaats in beslag. Dit heeft ook als voordeel dat de verzendkosten relatief goedkoop zijn.

2.3 Hoelang is Virkon S houdbaar?

Virkon™S heeft een houdbaarheid van tenminste 3 jaar na productie, indien koel en droog bewaard.

2.4 Hoe maak ik een 1%-oplossing van Virkon S?

Een 1%-oplossing wilt zeggen één onderdeel Virkon op 100 delen water. Een voorbeeld hiervan is 10 gram Virkon®S poeder op te lossen in één liter water.(heel even wachten tot het een heldere rose oplossing is). In hard water kan het langer duren voor het poeder volledig is opgelost.

2.5 Hoe werkt Virkon S?

Virkon®S is vriendelijk in gebruik en niet millieubelastend in tegenstelling tot veel andere bestaande ontsmettingsmiddelen. Virkon®S is in feite een mengsel van 6 verschillende biociden allemaal ontworpen om in harmonie samen te werken tegen verschillende fysische en chemische structuren binnen de micro-organismen. Dit geeft Virkon®S een breed spectrum van activiteit tegen micro-organismen met als gevolg dat geen enkel van de geteste organisme tot nu toe heeft bewezen resistentie te ontwikkelen tegen Virkon®S. Virkon®S voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen, hoewel de formulering meerdere malen is aangepast bestaat het product al zo’n 20 of 30 jaar.

2.6 Is het mogelijk om oppervlakken of materialen steriel te maken met Virkon S??

Sterilisatie is het doden van alle organismen, met inbegrip van alle sporen aanwezig zijn. Virkon®S kan een extreem hoog niveau van desinfectie leveren (meer dan 99.999% doden) In principe kun en mag je niet steriliseren met een koude vloeistof.
Alleen een effectieve autoclaaf, ethyleenoxide of gammastraling kan sterilisatie garanderen.

2.7 Welke voorzorgsmaatregelen dien ik in acht te nemen bij het gebruik van Virkon S?

In principe geen. Virkon®S oplossing is niet irriterend voor de huid en de ogen en daarom zijn een veiligheidsbril en handschoenen niet noodzakelijk(hoewel, natuurlijk wel handschoenen worden gedragen in een infectie-controle situatie). Virkon®S heeft geen giftige dampen, extra ventilatie-apparatuur is dan ook niet nodig. Het enige waar rekening mee moet worden gehouden bij het gebruik van Virkon®S is dat je het poeder niet moet inhaleren. Dit geld overigens voor alle producten.

2.8 Is Virkon S carcinogeen?

Dit is een belangrijke vraag omdat bepaalde middelen bekend staan als kankerverwekkend- met name formaldehyde. Alle onderzoeken die zijn uitgevoerd op Virkon wijzen uit dat het niet potentieel carcinogeen is.

2.9 Waarom verliest Virkon S in oplossing soms als zijn kleur binnen enkele dagen?

Virkon®S oplossing is ontworpen om stabiel te blijven voor 1 tot 2 weken. Door overbelichting van de oplossing, organisch materiaal of metalen instrumenten kan de oxiderende activiteit verloren gaan in een kortere tijd. Dit is te zien omdat de roze kleur van de oplossing verloren gaat. Wanneer dit het geval is moet de oplossing natuurlijk worden vervangen door een verse oplossing. Er zijn ook andere situaties waarin de oplossing kleur verliest - In zeldzame gevallen is het ook mogelijk dat Virkon®S zijn roze kleur verliest en toch zijn activiteit behoudt. Het is belangrijk te weten dat het niet mogelijk is voor de Virkon®S oplossing om zijn activiteit te verliezen, maar toch zijn roze kleur te behouden. De belangrijkste conclusie van dit gegeven is dat de consument altijd is beschermd - als de oplossing zijn kleur heeft verloren dient deze vervangen te worden voor een nieuwe oplossing.

2.10 Is VirkonS effectief tegen het parvovirus?

Ja, Virkon™S is als een van de weinige desinfectiemiddelen effectief tegen het Parvovirus bij honden, katten en andere dieren.

Uit effectiviteitsonderzoeken is gebleken dat Virkon™S het Parvo- virus volledig afdood bij een concentratie van 1% binnen 10 minuten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.