• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Gezond gebit bij honden en katten

Waarom regelmatige controle van het gebit van uw hond of kat belangrijk is:

 1. Een huisdier met een gezond gebit heeft een betere adem!

 2. Tandheelkundige ziekten kunnen zelfs leiden tot problemen met de organen van uw huisdier, zoals het hart.

  gezond gebit hond

 3. Wanneer de hond niet wisselt van melktanden naar volwassen tanden kan dat voor problemen zorgen. Wist u dat een gezonde volwassen hond 42 tanden heeft en een volgroeide kat 30 tanden? Voordat de volwassen tanden kunnen groeien moeten eerst de melktanden uitvallen, soms willen deze tanden er niet vanzelf uit en dat kan zorgen voor problemen zoals; geïrriteerd tandvlees en tandsteen.

 4. Zorg goed voor het gebit van uw huisdier, dit kan gezondheidsproblemen voorkomen en bespaart u veel geld op de lange termijn.

 5. U besteed zelf dagelijks aandacht aan uw gebit dus waarom niet aan dat van uw hond? Uw dierenarts kan u handige tips geven voor een goede gebitsverzorging van uw hond of kat.

 6. Wist u dat 4 op de 5 honden van 3 jaar of ouder een tandziekte hebben? Tandziektes kunnen worden veroorzaakt door de opbouw van tandplak, het is dus belangrijk het gebit van uw hond regelmatig te controleren en te laten reinigen indien nodig.

 7. Dieren die geen tandheelkundige zorg krijgen kunnen hun tanden verliezen - dit kan erg pijnlijk zijn en kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.

 8. Uw hond of kat zal niet snel laten merken dat hij pijn heeft, behalve wanneer het zeer ernstig is. Dit is nog een reden om regelmatig het gebit van uw dier te laten onderzoeken.

 9. Tanden slijten! Tanden van honden en katten hebben nu eenmaal veel te lijden.

---

Image source: Kzenon/shutterstock.com