• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Waarom (nog) geen hond?

Vrijwel iedereen met een hond zal vertellen hoe geweldig deze wel niet is. Een hond volgt je altijd trouw volgt en denkt dat jij de meest geweldige persoon in de wereld bent. Misschien denk je nu, ik ga een hond kopen! Zorg er wel voor dat u staat bent om voor deze hond te zorgen en uw verantwoordelijkheden te nemen. Hieronder staan 7 voorbeelden voor mensen die beter geen hond kunnen nemen.


1. Je bent niet genoeg thuis om voor een hond te zorgen.hond alleen thuis blijven
 
Als je lange dagen moet werken, regelmatig op zakenreis gaat of graag op vakantie gaat is een hond waarschijnlijk geen goede keuze. Er zijn wel mogelijkheden om uw hond naar vrienden of familie te brengen of bijvoorbeeld gebruik te maken van een honden uitlaatservice, in sommige gevallen is dit dé oplossing. Houd wel in gedachten dat het grootste gedeelte van de opvoeding en verzorging van uw hond nog steeds bij u ligt, dit kan behoorlijk tijdrovend zijn.

2. Jij of iemand in huis heeft een heftige allergie voor honden.
Een lichte allergie voor huisdieren kan in sommige gevallen onder controle gehouden worden. Wanneer iemand in het huishouden ernstige of zelfs levensbedreigende reacties heeft door het dier is het niet mogelijk om er een te houden. Indien u toch graag wat tijd door wilt brengen kunt u wellicht een keer bij andere mensen thuis op een hond passen of bij een lokaal dierverblijf of asiel.

3. Je wilt heel graag een puppy, want puppies zijn schattig.
Uiteraard zijn puppies schattig. Uw social-media kanaal zal vele male interessanter worden wanneer u dagelijks foto’s post van die schattige pup. Houdt er echter rekening mee dat die kleine bruin/zwarte pluizenbol veranderd in een grote Berner sennenhond van 40+ Kg welke in zijn eentje de hele bank nodig heeft. Ook kosten sommige honden en u een kapitaal aan hondenvoer. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat puppies altijd veranderen in volwassen honden. Zorg er dus voor dat je weet hoe die schattige pup er uit ziet wanneer deze volwassen is, kijk dus goed naar het ras.

4. Je bent er financieel (nog) niet klaar voor.
Honden zijn dol op taken en opdrachten, helaas niet die opdrachten die ervoor zorgen dat er brood op tafel komt. Kijk alstublieft goed naar uw financiële situatie alvorens u een hond aan gaat schaffen. Houdt rekening met kosten voor gezondheidszorg, vaccinaties, speelgoed, shampoo, bakken, mand, halsband, riem, bench, voeding en eventuele andere dingen. Hoe voorzichtig u ook bent, ongelukken kunnen altijd gebeuren, hoewel een verzekering kan helpen zijn dierenarts afspraken en operaties in sommige gevallen een aanslag op uw portemonnee.

5. Je bent helemaal dol op je geweldige huis met nieuwe meubels.
Ga er niet van uit dat uw Golden retriever geen haren gaat verliezen omdat dit goed te zien is op uw donkere vloer of meubels. Een huisdier betekent dat u verplicht wordt om meer schoon te maken dan u wellicht gewend bent en dat je zijn poep of plas ook weleens op moet ruimen als er een “ongelukje” gebeurt in huis.

6. Je wilt dat je kinderen voor de hond gaan zorgen
Dit is een belangrijk punt. Kinderen zullen veel tijd gaan doorbrengen met een hond en hebben wellicht al jaren gesmeekt voordat deze er eindelijk kwam. U kunt er echter niet vanuit gaan dat een kind de volledige opvoeding van een hond op zich kan nemen. Uiteindelijk is het welzijn en de opvoeding van een hond de verantwoordelijkheid van een volwassene.

7. Je bevind je niet in de juiste fase van je leven.
Wanneer je dol bent op een hond is zijn korte levensduur (vergeleken met mensen) nooit lang genoeg. Houdt er vooraf wel rekening mee dat een hond in de meeste gevallen voor 10 jaar of langer in je leven komt. Dit vraagt veel verantwoordelijkheid en die moet je wel kunnen dragen.
Ben je van plan om nog (fulltime) te gaan studeren, wil je nog die wereldreis gaan maken of heb je andere grootse plannen? Dan is dit waarschijnlijk (nog) niet het juiste moment om een hond te nemen. Zorg ervoor dat je er klaar voor bent voordat je een hond neemt.
 
---
Image source: Oyls/shutterstock.com