• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Oorverzorgingsproducten bij honden en katten (1)

Merken
Oorverzorgingsproducten bij honden en katten
DermaOtic 125ML
€13,25
Toon 1 - 1 van 1

Oorverzorgingsproducten bij honden en katten

De juiste oorreiniger voor je hond en oorreiniger voor je kat

De gezondheid van uw huisdier is van groot belang. Een belangrijk, maar vaak over het hoofd gezien aspect van deze gezondheid is de oorverzorging van uw huisdier. Het is cruciaal om te begrijpen dat een optimale samenstelling van oorsmeer essentieel is voor het beschermen van de oren van uw hond of kat tegen stof, vuil en bacteriën. Bovendien houdt het oorsmeer het trommelvlies soepel. Wanneer de samenstelling afwijkt, kan dit echter nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid van uw huisdier, zoals een ophoping van oorsmeer in de gehoorgang. Gelukkig kunt u dit voorkomen door het gebruik van een geschikte oorreiniger voor uw hond of een geschikte oorreiniger voor uw kat.

Oorzaken van oorsmeer-ophoping

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot een ophoping van oorsmeer bij uw huisdier. Enkele van de meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Een zeer harige of smalle gehoorgang verhindert de natuurlijke stroming van het oorsmeer.

  • Infecties door pathogenen verhogen de productie van oorsmeer.

  • Intolerantie van voeding en allergieën leiden tot een verhoogde productie van oorsmeer.

Voorkomen van oorontstekingen

Als de oren van uw huisdier niet op tijd worden schoongemaakt, kan het oorsmeer zich mengen met dode huidcellen en vuil, waardoor het een voedingsbodem wordt voor bacteriën, schimmels en mijten. Dit kan leiden tot een jeukende of pijnlijke oorontsteking. Het voorkomen van oorontstekingen bij honden en katten begint met het regelmatig inspecteren en reinigen van de oren. Het gebruik van een speciaal voor huisdieren ontwikkelde oorreiniger, zoals een oorreiniger voor hond of een oorreiniger voor kat, wordt sterk aanbevolen. Vele dierenartsen raden aan een oorreiniger te gebruiken die:

  • Vrij is van chemische ingrediënten

  • Géén alcohol bevat. Alcohol doodt weliswaar de bacteriën in het oor, maar prikt en irriteert de gehoorgang

DermaOtic: de ideale oorreiniger voor uw huisdier

Een van de meest aanbevolen oorreinigers door dierenartsen is DermaOtic. DermaOtic is een pH-neutrale oorreiniger uit de Derma-Prescription lijn met een reinigende en desinfecterende werking, zonder dat het de huid irriteert. Het bevat geen chemische toevoegingsmiddelen of alcohol, wat betekent dat het de gehoorgang grondig reinigt zonder deze te prikken of te irriteren. DermaOtic kan zowel preventief als curatief worden ingezet, bijvoorbeeld voor een goede hygiëne en verzorging van de uitwendige gehoorgang of ter ondersteuning van een behandeling tegen oorontsteking.

Wanneer het gaat om de gezondheid en het welzijn van uw huisdier, is het belangrijk om de juiste keuzes te maken. Door te kiezen voor een hoogwaardige oorreiniger voor uw hond of kat zoals DermaOtic, kunt u ervoor zorgen dat uw huisdier vrij blijft van oorproblemen en een gelukkig en gezond leven leidt.

Heeft u vragen over de geschikte oorverzorgingsproducten voor uw huisdier? Neem dan contact met ons op!

Lees meer