• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

10 feiten over probiotica bij honden en katten

1.) Bacteriën bevinden zich in het hele lichaam van uw hond, hoewel de meerderheid te vinden is in de darmen van uw hond. Het feit dat zich overal in de hond bacteriën bevinden is de reden waarom probiotica een positief effect heeft op alle gezondheidsaspecten van uw hond, niet alleen zijn maag-darmkanaal.

healthy dog

2.) Probiotica produceren natuurlijke antistoffen die de specifieke taak hebben om pathogen(slechte) bacteriën te elimineren.

3.) Probiotica vormen een symbiotische relatie met het lichaam van een hond. Hierdoor werken ze samen om de hond te verdediging tegen schimmels, virussen en bacteriële infecties.

4.) Probiotica helpt niet alleen bij het in balans brengen van de darmflora maar zorgt ook voor een optimale spijsvertering.

5.) Honden (en mensen) hebben 11 keer meer bacteriën in hun lichaam dan bloed, botten en weefsel cellen.

6.) Alle puppy's worden vrij van  ziektes geboren. De darmflora van een puppy wordt gevormd tijdens de eerste twee of drie maanden van zijn leven, maar wordt snel verstoord door slechte voeding, slechte hygiëne en antibiotica. Hierdoor is het ontzettend belangrijk om een goede gezondheid van uw pup te kunnen garanderen, we raden dan ook aan om direct na de geboorte de darmflora van uw hond te ondersteunen met Zoolac Propaste(*let op niet alle probiotica zijn hiervoor geschikt)

7.) Er is een verschil tussen pro- en pre-biotica. Probiotica zijn goede bacteriën welke de darmen koloniseren en daar de slechte bacteriën aanpakken. Prebiotica zijn stoffen welke de microbiële groei in de darmen ondersteunen .

8.) Het eerste symptoom van dysbacteriose bij honden is diarree, meestal gepaard met winderigheid, een opgeblazen gevoel en rare geluiden in de maag. Antibiotica veroorzaakt vaak diarree omdat het de algemene darmflora verstoord. Antibiotica is niet selectief en dood zowel de goede als de slechte bacteriën en daarom adviseren wij om uw hond tijdens een antibioticakuur te ondersteunen met bijv. Zoolac Propaste.

9.) Een gezond spijsverteringskanaal heeft ook invloed op de hersenen en cognitieve vaardigheden van uw dier. Wanneer uw hond het spijsverteringsstelsel niet in staat is om voedsel af te breken zullen de hersenen ook niet meer normaal functioneren. Honden met dysbacteriose zullen minder snel reageren op commando's, staren wezenloos voor zich uit of dwalen doelloos rond, alsof ze niet weten waar ze heen moeten.

10.) Wanneer u overschakelt op andere voeding kan de darmflora van uw hond ook van streek raken omdat uw hond eerst moet wennen aan zijn/haar nieuwe voer. Probeer daarom geleidelijk over te stappen en ondersteun de darmflora van uw hond met probiotica.

 

*Veel probiotica bevatten een stopmiddel en kunnen daardoor niet preventief gebruikt worden. Zoolac Propaste bevat enkel natuurlijk voorkomende bacteriën die door de dieren goed worden opgenomen waardoor het de darmflora bij katten en honden in balans brengt. De diarree wordt hiermee in 95% van de gevallen succesvol bestreden.

-----

Bron afbeelding: Life In Pixels/Shutterstock.com