• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Extra ondersteuning honden en katten tijdens warm weer.

Extra ondersteuning van honden en katten met dunne ontlasting tijdens warm weer. Neem preventieve maatregelen en voorkom uitdroging als gevolg van diarree

Iedere hond of kat kan het overkomen; dunne ontlasting, ofwel diarree. Wanneer uw dier diarree heeft is dit op zich niet verontrustend. Diarree is een manier van het lichaam om lichaamsvreemde stoffen ten gevolge van bijvoorbeeld een buikvirus of voedselvergiftiging, te verwijderen. In veel gevallen gaat het vanzelf over. Echter tijdens perioden van warm weer kan diarree extra risico’s met zich meenemen. Naast dat de kans op uitdroging tijdens warme dagen al zeer hoog is bij dieren met normale ontlasting, vormt diarree een extra risico waardoor uw huisdier uitgedroogd kan raken. Neem daarom extra maatregelen en verklein de kans dat uw hond/kat uitgedroogd raakt. 

Diarree als gevolg van warm weer
Het warme weer vormt niet alleen een gevaar voor honden/katten met diarree, maar kan ook een oorzaak zijn dat uw huisdier diarree krijgt. Bij hitte onttrekt het hart bloed aan de organen. Dit compenseert het lichaam door bloed aan de darmen te onttrekken, wat weer diarree kan veroorzaken.
Daarnaast is het mogelijk dat uw hond/kat, diarree krijgt van ijs of ijswater. Ook kost dit het dier veel energie om het koude water weer tot lichaamstemperatuur op te laten warmen.

Maatregelen
Allereerst is het belangrijk om uw huisdier koel water maar geen ijskoud water te geven. Daarnaast is het aan te raden om tijdens warme dagen, het spijsverteringsstelsel extra te ondersteunen. Het toedienen van een probiotica helpt de balans van de darmflora te ondersteunen. ZooLac ProPaste® stabiliseert de spijsvertering en balanceert de bacteriële darmflora door gebruik te maken van de goede bacteriën en het eigen immuunsysteem van het dier. Doordat de darmflora beter hersteld wordt / in balans blijft kan diarree sneller verholpen / voorkomen worden.
Voor verdere informatie over ZooLac ProPaste® en de aanschaf van deze probiotica, klik hier

Voor meer informatie over diarree bij honden of katten en/of het gebruik van Zoolac ProPaste®, neem contact op met [email protected]

Bekijk ook onze YouTube video met meer tips over wat u kunt doen:

                           

 

Extra ondersteuning bij warm weer hond