• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Mag een kat Melk?

Waarom je een kat beter geen melk kunt geven:

Waarschijnlijk heb je al vaker gehoord dat je een kat geen gewone (koeien)melk moet geven. Dit klopt!Kitten drinkt melk

Voor kittens voldoet koeienmelk simpelweg niet aan de voedingsbehoefte. Er zitten minder calorieën en minder eiwitten in dan in de moedermelk van de moederpoes. Mocht een kitten niet meer willen of kunnen drinken bij de moederpoes dan is er melkpoeder voor kittens verkrijgbaar via de dierenarts. Dit kan (na correct aanlengen) gegeven worden met behulp van een klein flesje en voldoet aan alle behoeften van een kitten.

Bij oudere katten is het beter om geen koeienmelk te geven omdat ze 'lactose intolerant' zijn en dit niet meer goed kunnen verteren. Het enzym dat nodig is voor de vertering van lactose wordt niet meer aangemaakt door een oudere kat. Hierdoor veroorzaakt het geven van koeienmelk allerlei maagdarmproblemen en/of diarree. Vreemd genoeg vinden de meeste katten koeienmelk toch erg lekker..

Het is dus het verstandigste om uw kat vanaf het begin alleen maar vers water te drinken te geven. Mocht u, uw kat toch melk willen geven dan is het belangrijk dat deze lactosevrij is. Kattenmelk is verkrijgbaar in veel dierenspeciaalzaken en is lactosevrij en dus geschikt voor katten. Let er wel op dat u dit meer als een “traktatie” gebruikt. Voor wat betreft de voedingsbehoefte is het niet nodig en u zult er rekening mee moeten houden dat kattenmelk erg calorierijk is en dus voor overgewicht kan zorgen.

Bij katten lijkt de regel: “enkel water” de beste.

---

Image source: macondo/shutterstock.com