• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

EFA-Prescription (1)

Merken
EFA-Prescription 100 ML
€24,95
Toon 1 - 1 van 1

EFA-Prescription

EFA-Prescription is een uniek samengesteld voedingssupplement met een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde Omgea 3 en Omega 6 vetzuren voor honden en katten, 100% plantaardig.

Vetzuren zijn essentieel
Essentiële vetzuren zijn voor uw dieren net zo belangrijk als vitaminen. Omdat deze zuren niet op natuurlijke wijze in het lichaam kunnen worden aangemaakt, dient dit op een andere manier, bijvoorbeeld via de voeding, aan de dieren te worden toegediend.


Tekort aan vetzuren
Een tekort aan vetzuren kan worden aangetoond door verschijning van verschillende symptomen: een droge-, jeukende en/of een geïrriteer- de/ontvlamde huid. Deze symptomen kunnen leiden tot haaruitval, slecht genezende zweren en/of een onderdrukking van het algemene immuun- systeem.


Speelt een vitale rol
Essentiële vetzuren spelen een essentiële rol in vele functies van het lichaam: ze versterken de celwanden en de zenuwen, geven elasticiteit en doorlaatbaarheid aan de celmembranen én celweefsels en vormen de basis voor vele hormonale- en antistoffen in het lichaam.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EFA-Prescription

Uniek samengesteld voedingssupplement met een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren voor honden en katten, 100% plantaardig.EFA-Prescription 100 ml

Koude persing van de fijnste plantaardige oliën uit veenbessen en bernagie. Bevat essentiële vetzuren (Omega 3 en 6) natuurlijke vitamine E en krachtige, natuurlijke antioxidanten. Deze unieke samenstelling zonder toegevoegde stoffen is wettelijk gedeponeerd.

Waarom essentiële vetzuren?
Levensnoodzakelijke vetzuren
De essentiële vetzuren zijn net zo belangrijk als vitaminen, want de dieren kunnen ze niet zelf in hun lichaam aanmaken maar moeten ze via hun voeding opnemen.

Gebrek aan essentiële vetzuren
Gebrek aan de essentiële vetzuren kan allerlei huidsymptomen geven, bijvoorbeeld een droge, jeukende of ontstoken huid. Mogelijke gevolgen zijn haarverlies, slechte wondgenezing en verminderde algemene weerstand.

Andere belangrijke functies
Essentiële vetzuren hebben een aantal belangrijke functies in het lichaam. Ze maken deel uit van celmembranen en zenuwbanen en maken de membranen en weefsels elastisch.

Eigenschappen
Beste bron
Bernagezaadolie is de rijkste bron van GLA, dat katten niet zelf kunnen aanmaken.

Allergische huidproblemen
De synthese van GLA is waarschijnlijk verminderd bij honden met allergische huidproblemen.

Vrije radicalen neutraliseren
Olie uit veenbespitten is bijzonder rijk aan natuurlijk vitamine E en krachtige natuurlijke antioxidanten, die vrije radicalen in het lichaam  neutraliseren.

Unieke verpakking
Een volledig nieuw toedieningssysteem voorkomt dat het product in contact komt met lucht, zodat de houdbaarheid na opening onveranderd blijft. Dit is extra belangrijk omdat essentiële vetzuren gevoelig zijn voor zuurstof en licht.

Goede smaak
Uit tests blijkt dat honden en katten houden van de smaak van EFA Prescription.

Geurvrij
Het product is geurvrij (geen visolie) en heeft een neutrale smaak.

Dosering
1 à 2 pompslagen per 5 kg lichaamsgewicht, 1x per dag.
EFA Prescription kan samen met het dagelijkse voer gegeven worden.

Nauwkeurige dosering
De dosering is nauwkeurig. De flacon wordt helemaal geledigd ongeacht de positie waarin ze wordt gehouden.

Samenstelling
Omega 3   120 mg
Omega 6    475 mg
waaronder GLA (gamma-linoleenzuur)   162 mg
Vitamine E   0.6 mg
Natuurlijke antioxidanten   0.68 mg
Plantensterolen   0.28 mg

Voor een optimale werking is de verhouding tussen Omega 3 en Omega 6 belangrijk. In EFA Prescription is de verhouding 4:1 (Omega 6:Omega 3).Olie uit veenbespitten is een nieuwe plantaardige bron voor Omega 3- en Omega 6 vetzuren. Omega 3 heeft een bijzonder grote stabiliteit en bevat grote hoeveelheden antioxidanten: tocoferolen en tocotriënolen.

Verpakking
Unieke doseringsflacon 100 ml.

EFA-Prescription is te koop in onze webwinkel.

Lees meer